Daglig stell

Rotter er hardføre små dyr og klarer det meste av stell på egen hånd.

I blant kan det være nødvendig å klippe klørne deres. Da er det best å være to om jobben. Den ene holder rotta, mens den andre klipper klørne med en negleklipper. Pass på å ha godt lys. ikke klipp i den rosa delen av neglen, dette er det samme som det rosa feltet på dine egne negler. Det er fint å ha en stor stein i buret som rotta kan klatre på. Dette sliter på rotteklørne så du slipper å klippe dem så ofte.

Noen få rotter har tenner som vokser skjevt. Siden rottetenner vokser kontinuerlig, vil tennene etter hvert stikke ut og hindre rotta i å spise. Da må du få en veterinær til å klippe dem ned. Harde ting å gnage på er fint for å holde tennene i form, for eksempel kylling- eller kotelettbein, gnagestein, hundekjeks eller greiner av frukttrær.

Det er sjelden eller aldri nødvendig å vaske rotter, men siden de er nysgjerrige dyr som gjerne vil utforske ting hender det iblant at de får søl på seg. Da kan du tørke av dyret med en fuktig klut. Ved behov kan du bruke lunkent vann og en mild sjampo for dyr. Skyll da grundig etterpå og tørk rotta godt med et rent håndkle.

Del
29.09.2023 14:43

Passer rottehold for deg?

Vurderer du å skaffe deg rotter som kjæledyr? Her er nyttig informasjon om hva du bør ha tenkt gjennom først.

09.01.2012 00:00

Bruker mer på kjæledyr

I 2012 kjøpte nordmenn hunde- og kattefôr for 2,5 milliarder kroner, en økning på en halv milliard på fem år.

27.09.2017 10:27

Kjølebiler sikrer kvaliteten

Dyrehelsegrossist Europharma tilbyr nå temperaturkontrollert transport av vaksiner og legemidler for å sikre at kvaliteten på produktene ikke forringes.