Håndtering

Ørkenrotter må behandles på en forsiktig og rolig måte. Dyret bør ikke løftes høyt, men heller håndteres mens du sitter på gulvet.

Ved anskaffelse er det best at ørkenrottene blir overlatt mest mulig til seg selv det første døgnet, slik at de kan venne seg til de nye omgivelsene. Det er mye å forholde seg til på en gang, med nytt hjem, nytt bur, nye lukter, lyder og kanskje ny livsledsager. Opptre forsiktig i begynnelsen og unngå brå bevegelser og lyder som kan skremme dyrene.

Ørkenrotter må behandles på en forsiktig og rolig måte. Du kan la ørkenrottene venne seg til hånden din som du tar forsiktig ned i buret med en godbit. Hold hånden rolig og la ørkenrottene få utforske den og gjøre seg kjent med luktene dine. Vær tålmodig. Etter en stund vil dyra bli fortrolige med deg og vil uten innvendinger la seg løfte opp i hendene dine.

Du må ikke løfte eller holde fast en ørkenrotte i halen. Dette er vondt for dyret og huden på halen kan gli av. Du bør heller ikke løfte en ørkenrotte etter nakkeskinnet. La den i stedet sitte trygt i håndflatene, bruk begge hendene.

Det er viktig at voksne passer på at barna behandler ørkenrotta forsiktig. Den er et skjørt dyr, og hardhendt klemming og kos kan lett føre til beinbrudd. Dyret bør ikke løftes høyt, men heller håndteres mens du sitter på gulvet. Du kan for eksempel sette deg på gulvet når ørkenrotta løper fritt rundt og la den selv ta initiativet til kontakt. Hvis du gir den en godbit og klapper den forsiktig, oppnår du etter hvert dyrets tillit.

Del
04.11.2003 00:00

Fôring av kjæledyr

Korrekt fôring er viktig for å opprettholde en god helsetilstand hos våre kjæledyr.

18.01.2016 10:52

Helse og sykdom

En sunn og frisk ørkenrotte skal være aktiv og ha god appetitt. Det er ved den daglige omgangen og håndteringen av dyret du er i stand til å merke om noe er galt.

18.01.2016 10:51

Fôring

Ørkenrotter bør få en fôrblanding som er tilpasset arten. I tillegg bør de regelmessig få høy, som dekker behovet for fiber i kosten.