Fôring

Ørkenrotter bør få en fôrblanding som er tilpasset arten. I tillegg bør de regelmessig få høy, som dekker behovet for fiber i kosten.

Litt variasjon i menyen stimulerer dyras appetitt og nysgjerrighet. Som tilleggsfôr kan ørkenrottene få forskjellige ting fra husholdningen som f.eks. havregryn,

Cornflakes, solsikkefrø, ris og usaltede peanøtter. De liker også rosiner, men bør ikke få det for ofte. Dyrebutikkene fører en spesiell type gnage- og slikkestein som inneholder mineraler og sporstoffer.

Ørkenrotter liker også frukt og grønnsaker som gulrøtter, slangeagurk, eple og pære, men dette må gis i begrensede mengder og ikke hver dag. Det er viktig å fjerne gamle rester som ellers lett blir liggende og råtne. Fra naturen kan det brukes mange ville planter som f.eks. løvetann, kløver og fuglegress. Det er viktig at du skyller grønnfôret nøye for å fjerne eventuelle rester av sprøytemidler eller annen forurensing. Grønnfôret må tørke før du gir det til dyrene, ellers kan de lett få mageproblemer.

Ørkenrotter må alltid ha tilgang til friskt drikkevann. Det er best å bruke en drikkeflaske og skifte vannet daglig. Du bør med jevne mellomrom sjekke at drikknippelen fungerer.

Del
04.11.2003 00:00

Fôring av kjæledyr

Korrekt fôring er viktig for å opprettholde en god helsetilstand hos våre kjæledyr.

18.01.2016 10:52

Helse og sykdom

En sunn og frisk ørkenrotte skal være aktiv og ha god appetitt. Det er ved den daglige omgangen og håndteringen av dyret du er i stand til å merke om noe er galt.

18.01.2016 10:48

Håndtering

Ørkenrotter må behandles på en forsiktig og rolig måte. Dyret bør ikke løftes høyt, men heller håndteres mens du sitter på gulvet.