Hvor kan jeg få kjøpt ilder?

Ildervalper kan kjøpes hos oppdrettere og i enkelte dyrebutikker.

Oppdrettere kan du for eksempel finne via annonser i lokalavisa eller på nettet. Dersom du ikke har hatt ilder tidligere, kan det være lurt å velge et omplasseringsdyr. Det kan være mange fordeler ved å overta et voksent dyr, ofte slipper du for eksempel valpebiting og dotrening.

Det er det lurt å kjøpe et dyr med kjent avstamning, slik at du kan kontrollere at dyret ikke er resultat av innavl. lnnavlede dyr har større risiko for arvelige sykdommer. Besøk gjerne en oppdretter flere ganger før du kjøper ildervalp. En dyktig oppdretter avler på friske dyr og sørger for at valpene er godt sosialisert når de leverer dem fra seg.

Oppdretteren kan også gi deg informasjon om ilderhold. Ildervalper bør ikke tas fra moren før tidligst ved 8 ukers alder. Frem til denne alderen trenger de å være sammen med mor og søsken for å utvikle seg normalt. 

Del
09.06.2016 11:59

Høysesong for pass

Nå er det stor pågang hos dyreklinikkene, som er "passkontor for kjæledyr". Firmaet som produserer de nye kjæledyrpassene jobber ekstraskift for å dekke etterspørselen.

10.05.2016 22:02

Nye kjæledyrpass

Nå er det krav om pass for alle dyr som skal reise til og fra Sverige. Samtidig kommer det ny passtype for reisende kjæledyr.

25.01.2012 00:00

Reise med kjæledyr

Det er egne regler for reising med kjæledyr inn og ut av Norge.