Hva du bør tenke over - før du skaffer deg hamster

Hamsteren er et lite dyr som trives best alene. Du kan ta med deg hamsterburet i bilen når du drar på ferie, men de fleste hamstere vil foretrekke å slippe transport.

Barn ønsker seg ofte dyr som kan klappes og koses med, noe hamsteren ikke er så godt egnet til. Hamsteren er nattaktiv og dette må respekteres. Mange barn synes det er skuffende at hamsteren sover på de tider av døgnet hvor de selv er våkne.

Hamsteren i ferien

Du er ansvarlig for at hamsteren din får forsvarlig stell, også når du er bortreist. Før du anskaffer deg hamster, bør du derfor snakke med venner og familie om hjelp til å passehamsteren i feriene. Du bør informere den som skal passe dyret om rutinene for fôring, renhold og lufteperioder. Du bør også informere om hvilken veterinær som skal kontaktes ved behov.

Du kan ta med deg hamsterburet i bilen når du drar på ferie, men de fleste hamstere vil foretrekke å slippe transport med løfting av bur, trekk fra vinduer og mangel på ro. Hamstere som er svake, syke eller har diende unger bør ikke utsettes for transport eller andre stressende begivenheter.

Planlegger du å reise til eller fra utlandet med kjæledyr? Husk at de fleste land stiller strengekrav om gyldige vaksiner og helsedokumenter, før dyr kan innføres til landet. Du bør sette deg godt inn i hvilke regler som gjelder for din reise i god tid før du drar. Informasjon om hvilke krav som gjelder for dyr som innføres til Norge finner du på mattilsynet.no.

Del
25.01.2012 00:00

Reise med kjæledyr

Det er egne regler for reising med kjæledyr inn og ut av Norge.

27.11.2003 00:00

Smertebehandling av dyr

Mange dyr får ikke tilstrekkelig smertebehandling ved akutte eller kroniske smertetilstander.

04.11.2003 00:00

Fôring av kjæledyr

Korrekt fôring er viktig for å opprettholde en god helsetilstand hos våre kjæledyr.