Håndtering

Deguser er vennlige dyr og viser sjelden tegn til aggressivitet. De lar seg kanskje klappe, men de holder seg ikke i ro så veldig lenge av gangen.

Etter hvert som degusen blir mer tillitsfull, lar den seg ofte klappe lenger. De fleste liker også å bli klødd litt bak øret og på magen.

Degusen har skjør beinbygning og kan bli skadet hvis du ikke håndterer den forsiktig. Når du håndterer degusen bør du forsikre deg om at den ikke skader seg dersom den skulle falle ned. Sett deg gjerne på gulvet. Det beste er å lokke degusen opp i hendene eller på skulderen, eller ta den forsiktig opp mens du holder begge hendene i skålform og med håndflatene under dyret.

Deguser liker ikke å bli holdt fast. Du bør derfor unngå å holde dem for hardt og heller ikke gripe etter dem ovenfra. Instinktet deres tilsier at ting som kommer ovenfra er fiender og derfor farlig. Du må aldri løfte eller holde fast en degus i halen. Dette er vondt for dyret og huden på halen kan løsne.

 

Del
08.02.2006 00:00

Antibiotikabruk til kjæledyr

Antibiotika er blant våre alle viktigste legemidler, og uvurderlig medikament mot bakteriell infeksjoner. Men blir ofte brukt uten at det egentlig er nødvendig.

04.11.2003 00:00

Fôring av kjæledyr

Korrekt fôring er viktig for å opprettholde en god helsetilstand hos våre kjæledyr.

18.01.2016 22:28

Helse og sykdom

En frisk degus er aktiv, oppmerksom og nysgjerrig. Bruk litt tid hver dag til å studere dyret og se etter tegn på sykdom eller skade.