Fôring

Siden deguser mangler evnen til å fordøye sukker, kan de utvikle diabetes hvis de ikke fôres riktig.

Hovedfôret bør være et pelletsfôr som er beregnet på arten. Alternativt kan du blande chinchilla- og marsvinpellets. Høy av god kvalitet er også en del av det daglige kostholdet. Det er viktig at du passer på at alle dyrene i buret har tilgang på nok pellets og høy. Vannet i drikkeflasken bør skiftes hver dag.

Degusens tenner vokser hele livet og det er derfor viktig at den får tilgang på egnede ting å gnage på, slik at tennene slites naturlig. I tillegg til hy og pellets kan du gjerne gi degusene friske, usprøytede grener fra frukttrær (uten bladverk) til å gnage på.

En gang iblant kan du gi degusene litt tilleggsfôr. Av grønnsaker kan du f.eks. prøve å gi salat, brokkoli, agurk, blomkål og tomat, men bare i små mengder. Tørkede roseknopper ("chinchillasnacks") kan også være egnet. Nøtter og fettholdige frø bør du bare gi en sjelden gang og i små mengder. Frukt er ikke sunt for deguser siden det inneholder en del sukker.

Del
04.11.2003 00:00

Fôring av kjæledyr

Korrekt fôring er viktig for å opprettholde en god helsetilstand hos våre kjæledyr.

08.02.2006 00:00

Antibiotikabruk til kjæledyr

Antibiotika er blant våre alle viktigste legemidler, og uvurderlig medikament mot bakteriell infeksjoner. Men blir ofte brukt uten at det egentlig er nødvendig.

18.01.2016 22:28

Helse og sykdom

En frisk degus er aktiv, oppmerksom og nysgjerrig. Bruk litt tid hver dag til å studere dyret og se etter tegn på sykdom eller skade.