Degusene i ferien

Du er ansvarlig for at degusene dine får forsvarlig stell, også når du er bortreist.

Før du anskaffer deg deguser, bør du derfor snakke med venner og familie om hjelp til å passe dyra i feriene. Du bør informere den som skal passe degusene om rutinene for fôring, renhold og lufteperioder. Du bør også informere om hvilken veterinær du bruker.

Du kan ta med deg degusene i bur i bilen når du drar på ferie, men de fleste deguser vil foretrekke å slippe transport med løfting av bur, trekk fra vinduer og mangel på ro. Dyr som er svake, syke eller har diende unger bør ikke utsettes for transport eller andre stressende begivenheter.

Vær oppmerksom på det finnes regelverk som må følges før du kan ta dyr inn til Norge eller andre land. Hvis du ønsker å ta med kjæledyret ditt på ferie til utlandet, må du sette deg inn hvilke regler som gjelder i god tid før avreise. Mer informasjon finner du på www.mattilsynet.no.

Del
08.02.2006 00:00

Antibiotikabruk til kjæledyr

Antibiotika er blant våre alle viktigste legemidler, og uvurderlig medikament mot bakteriell infeksjoner. Men blir ofte brukt uten at det egentlig er nødvendig.

04.11.2003 00:00

Fôring av kjæledyr

Korrekt fôring er viktig for å opprettholde en god helsetilstand hos våre kjæledyr.

18.01.2016 22:28

Helse og sykdom

En frisk degus er aktiv, oppmerksom og nysgjerrig. Bruk litt tid hver dag til å studere dyret og se etter tegn på sykdom eller skade.