Ukas utfordring fra Knarvik Dyreklinikk er Burpee Challenge sammen med hunden.

Trening med hunden: Burpees

En treningsutfordring inspirert av crossfit: Se hvor mange burpees du klarer mens hunden ser seg om på tur.

Her er et godt tips fra Knarvik dyreklinikk til hvordan man kan få trent skikkelig sammen med hunden:

Det er viktig å komme seg ut på tur med hunden. Men for mange hundeeiere er ikke luftetur nok til å føle at man selv har fått trent skikkelig. Mange hundeeiere, meg selv inkludert, sliter med dårlig samvittighet for å gå på trening uten at hunden får være med. Selv har jeg en hund som har blitt gammel, og derfor ikke kan være med på joggeturer eller mer krevende turer i terrenget.

Jeg har derfor utviklet min egen type for trening, såkalt ”dogfit”. Ordet har inspirasjon fra den amerikanske treningsformen crossfit, og de av dere som er kjent med denne type trening har nok alle hørt om burpees. En øvelse som er både elsket og hatet av de som har prøvd den. Hatet fordi den er forferdelig slitsom, og elsket fordi det er ufattelig deilig når man er ferdig.

Men tilbake til meg og min hund, og treningsformen ”dogfit”. Hunden har på sine gamle dager blitt en meget bedagelig frøken, og liker helst å bruke god tid når vi skal ut på tur. Etter hvert som hun begynte å bli tregere ble jeg lei av å stadig måtte vente på henne. Det var da jeg kom på den geniale idèen om å trene mens jeg ventet. Så når jeg har jogget eller gått et stykke foran hunden min, stopper jeg opp og tar så mange burpees jeg klarer før hun tar meg igjen. På denne måten får hunden min kost seg på tur, og jeg føler at jeg får maks ut av treningen.

Å trene burpees gir deg nemlig tre ting på èn gang – kondisjonstrening, spensttrening og styrketrening. I tillegg er øvelsen super for å bygge muskler og øke fettforbrenning. Det er en øvelse som ikke krever ekstra utstyr eller stor plass.

Slik gjøres burpees riktig:

  • Start i oppreist posisjon
  • Gå ned i knebøy med hendene i bakken
  • Med hendene i bakken – hopp bakover med beina slik at du går i startposisjon til armheving
  • Ta en armheving, og hopp raskt opp i knebøystillingen
  • Skyt opp slik at du hopper, og land i oppreist posisjon

I varianten som vises på videoen over, brukes hunden som et hinder man må hoppe over mellom hver repetisjon. Dette er mer mental trening enn fysisk trening, men hunden ser likevel ut til å kose seg mens du sliter deg ut.

Hvor mange burpees klarer du?

 

Andre treningsutfordringer fra Knarvik Dyreklinikk:

Box jump

Apportering

Planken

Denne artikkelen er levert av Knarvik Dyreklinikk.

Del
13.06.2016 15:49

Trening med hunden: Apportering

Hunden kan være en god treningspartner. Bare fantasien setter grenser for hva du kan trene for å komme i form sammen med hunden. Hva med å apportere sammen?

21.06.2016 13:58

Trening med hunden: Planken

Tar du ukas utfordring fra Knarvik Dyreklinikk? Ta hunden med for å trene mage- og ryggmusklatur i den klassiske øvelsen Planken.

07.06.2016 16:16

Trening med hunden: Box jump

Trening er viktig både for hund og dyreeier. Se hvordan du kan gjøre dagens tur til en skikkelig treningsøkt med Box jump.