Refleks redder hundeliv

De som går flest turer uansett årstid og lysforhold, er hundeeiere. Refleks redder liv.

Nå er det på tide å se over reflekser og lys! Agria Dyreforsikring tipser om hvordan du kan forsikre deg om at du og hunden din syns bra i mørket.

En person eller en hund uten refleks syns på 25 - 30 meters hold fra en personbil med nærlys på. Med refleks øker strekningen til hele 140 meter.

Test refleksene. Heng de opp i mørket sammen med en helt ny refleks og lys på de med en lommelykt fra 100 meters avstand. Reflekser som syns dårlig, bør du ikke bruke.

Syns fra alle sider. Ofte fokuserer vi på hvordan vi syns fra forsiden av kroppen, men det er like viktig å syns bakfra og fra sidene. En refleks som dingler på ryggen din, utgjør en stor forskjell.

Kompletter med lys. Du og hunden din syns betydelig bedre om dere har en form for lyskilde på dere. Det finnes mange bra alternativer som lysende halsbånd eller små lys som kan festes i glidelåser på jakken, i hundens bånd, halsbånd eller sele. Husk hodelykt hvis det er helt mørkt der du og hunden din skal gå.

Yttertøy og hundeutstyr med reflekser. Det finnes et stort utvalg av jakker, sko, bånd, seler og dekken med reflekser som kan komplettere de andre refleksene dine.

Reflekser og lys som rører på seg og blinker. Dette gir ekstra synlighet. Plasser disse både høyt og lavt på deg og på hunden din.

Denne artikkelen er produsert av Agria Dyreforsikring.

Del
03.07.2023 09:54

Frukt, grønt og bær hunden kan spise

Har du en hund som liker å knaske på gulrøtter? Eller som er en ivrig blåbærplukker på skogstur? Vet du hva du absolutt ikke bør gi hunden din?

01.10.2022 14:27

Høstens farer for hunden

Høsten er her, og har du hund kan det være lurt å være litt ekstra oppmerksom. Agria Dyreforsikring advarer om flere ting som kan være farlig for hunden å få i seg.

18.12.2023 13:01

Økt smugling av kjæledyr

Ulovlig omsetning og smugling av kjæledyr over grensene er et økende problem. Det viser en aksjon i regi av EU, hvor Mattilsynet har deltatt.