Om flått på hund

Det finnes mange ulike typer flått. Den vanligste flåtten i Norge er Ixodes ricinus, best kjent under andre navn som for eksempel skaumann og skogflått.

Flått er ikke et insekt, men et edderkoppdyr som lever av å suge blod fra vertsdyr som bl.a hunder, hjortedyr og mennesker.

Flått finner man vanligvis i fuktige og skyggefulle miljøer som skog, kratt og hager. Flåtten fester seg på vertsdyr og borer seg gjennom huden for å suge blod. Det er ikke uvanlig at munndeler sitter igjen når man forsøker å fjerne en flått.

I et normalår varer flåttsesongen fra mars til oktober. Flåtten blir aktiv når temperaturen overstiger 5 grader C. Man kan forebygge flåttbitt hos hunder med forskjellige legemidler som kan fåes på resept hos veterinær. Man forebygger flåttbitt for å unngå flåttbårne sykdommer som borrelioseinfeksjon og anaplasmose.

 

 

Del
27.09.2017 11:11

Flåttsesongen er i gang

Mange norske dyreklinikker melder om økt besøk av kjæledyr med flått. Veterinærer anbefaler alle dyreeiere å gjøre det de kan for å forebygge flåttproblemer for sitt dyr.

27.09.2017 11:12

Slik virker flåttmedisinen

Flåttsesongen er i gang. Vi gir deg oversikt over hvilke alternativ du har for å hjelpe kjæledyrene til å unngå flåttplager.

17.07.2005 00:00

Flått smitter hver femte hund

Tidligere beiteområder og dyrket mark langs kysten gror igjen. I buskaset stortrives flåtten, og hunder er mer utsatt for farlig smitte enn noensinne.