Kjølebiler sikrer kvaliteten

Dyrehelsegrossist Europharma tilbyr nå temperaturkontrollert transport av vaksiner og legemidler for å sikre at kvaliteten på produktene ikke forringes.

Enkelte legemidler, og spesielt vaksiner, krever temperaturkontrollert oppbevaring for å sikre holdbarhet og kvalitet. I Norge byr dette på utfordringer, både med tanke på frostutsatte postsendinger om vinteren og varme om sommeren.

Europharma har tatt konsekvensen av dette, og via søsterselskapet Europharma Nordic har selskapet bygget opp et landsdekkende nettverk av spesialutstyrte biler som sikrer en ubrutt kjølekjede helt fram til produktene er på plass i klinikkene.

Europharma er alene om temperaturkontrollert transport av legemidler i Norge.

Distribusjonsbilene er utstyrt med to separate lasterom som er individuelt temperaturregulert, og både temperaturen og bilenes posisjoner overvåkes fra selskapets hovedkontor.

Lager- og distribusjonssystemet som Europharma tilbyr, sikrer en behandling av vaksiner og legemidler som står i samsvar med produktenes gjeldende spesifikasjoner og krav til oppbevaring. Dette gir økt sikkerhet i forhold til kvaliteten på leveransene, og kontinuerlig loggføring av temperatur gjennom lagring og transport imøtekommer markedets økende fokus på sporing.

Europharma har per i dag biler stasjonert i Bergen, Trondheim og Lofoten samt ved selskapets hovedlager i Bærum.

Del
27.09.2017 11:06

Vaksinasjon av katt

De fleste vaksinerer hundene sine, men ikke alle tenker på at det faktisk er like viktig å vaksinere kattene.

02.10.2017 21:47

Anbefaler ekstra vaksine: Valp døde av smittsom leverbetennelse

En elleve måneder gammel hundevalp døde forrige uke av smittsom leverbetennelse. Det skjer sjelden. Nå anbefaler NMBU Veterinærhøgskolen ekstra vaksinasjon for alle valper.

30.08.2017 23:53

Kan smitte fra rev

Smittsom leverbetennelse er en dødelig virussykdom som finnes i Norge. Symptomene ligner ofte på det en hund kan få ved forgiftning, med magesmerter, oppkast, diaré og feber.