Marte Almaas

Huskeliste for jakta

For ivrige hunder og eiere er jakt-sesongen i gang. Her er en nyttig huskeliste for hva man bør ha med seg på jakt.

Nå som jakten er i gang, og spreke eiere og hunder trasker ut i skog og mark iført riktig jaktutstyr, er det viktig å huske alt man trenger på turen. I denne artikkelen har vi derfor samlet en liten pakkeliste med de viktigste tingene du ikke må glemme på tur.

Ikke gå deg vill

Først og fremst er det viktig å ha med seg kart, kompass og GPS, slik at man ikke roter seg bort i fjell, skog og mark.

Riktig kledd

Hold deg varm eller avkjølt, helt etter som. Husk å ta med nok skift og riktig klær etter været. Både short, tskjorte, votter og lue bør være med.

Husk spesielt gode og vanntette sko, slik at du slipper unna våte og kalde føtter, og vonde gnagsår.

Uten mat og drikke duger helten ikke

Nok mat er viktig, spesielt hvis man har planer om å være lenge borte. Pakk ned mat som holder lenge og er lett å tilberede, som blant annet "Rett i koppen".

Ta med mat med mye energi, her er det lov med masse sjokolade for å holde energinivået oppe hele dagen. Eller for dere andre som er sunne hele året, vil nøtter være et godt alternativ som energirikt mellommåltid. Det er også lurt å pakke plastikkbestikk, skåler, glass og kopper.

Husk at jakthunder løper hele dagen og trenger et fôr med mye mer energi og protein enn utenfor jaktsesongen. En suksessfull jakthund er som en idrettsutøver og trenger mer påfyll av riktig næring enn den bruker.

Der det er hjerterom er det husrom

Skal du ut på langtur er telt, sovepose, sitteunderlag og toalettpapir også essensielt. Det kan også være lurt å ta med deodorant, såpe og håndkle.

Til din beste hjelper

Så må du selvfølgelig også huske på at hunden trenger mat og pleie den også. Ta med et underlag hunden kan ligge på slik at den ikke blir kald. Husk potesokker og varmedekken hvis det er mye snø.

Hundebånd, vannskål og potesalve vil også komme godt med. Og sist men ikke minst husk nok energirikt fôr for din beste hjelper.

En jakthund trener seg som regel opp til sesongen og det er derfor viktig å starte med høyenergifôr allerede i oppstarten av treningen til jakten. Slik får hunden en god start på sesongen og vil hjelpe deg til å kapre nye trofeer.

La jakten begynne

Til selve jakten er det selvfølgelig viktig å få med seg riktig sort av våpen og ammunisjon. En nyslipt kniv, tau, hyssing og kikkert kan også komme godt til nytte.

God jakt!

Denne artikkelen er laget av Eukanuba.

Del
09.09.2016 14:30

Toppidrettsutøver på jakt

Hunden er din viktigste hjelper, og trenger riktig næring under jaktsesongen for å prestere på best mulig måte.

30.08.2011 00:00

Mange utrente jakthunder

Først når båndtvangen opphører 20. august, begynner mange å trene jakthundene sine. Det er for sent for å få hunden i form, mener fagfolk.

12.09.2008 00:00

Klar til dyst?

Uten mat og drikke, - duger helten ikke! Her kan du få med deg dyrlegens råd for en optimal jaktsesong!