Flåttsesongen har startet

Mange norske dyreklinikker melder om økt besøk av kjæledyr med flått.

Flått er blodsugende midd som finnes i store deler av Norge. Den kan bære med seg bakterier og virus som kan gi alvorlig alvorlige sykdommer for både dyr og mennesker.

Les også: Hund og flått

Veldig høy risiko

En mild vinter har gitt flåtten gode vilkår i store deler av landet. På fleatickrisk.com kan man få oversikt over risiko for flått i de sørligste delene av Norge. Man kan søke på stedsnavn for å se risiko der man bor.

For øyeblikket er risikoen for flått angitt som veldig høy (rød) fra Lyngdal i sør, og østover til Fredrikstad-området. Det er videre angitt høy risiko langs resten av kysten og langt inn i landet i hele Sør-Norge.

Sjekk hver dag

Man bør sjekker pelsen hver dag gjennom flåttsesongen, fordi risikoen for at smitte blir overført øker med tiden flåtten får sitte fast. Hvis du oppdager flått, er det viktig å fjerne dem med en gang. Ta kontakt med veterinær hvis du mistenker at ditt dyr har fått en flåttbåren sykdom.

Del
30.12.2022 12:11

Gode råd for nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter og smell, men det er mulig å gjøre kvelden lettere.

29.12.2020 23:54

Godt firbeint nyttår

Nyttårsaften er en kveld mange av kjæledyra våre ikke ser frem til. Her er noen gode råd for å hjelpe dem gjennom kvelden.

26.06.2020 21:38

Plagsom brun husflått på norsk hund

Brun husflått trives innendørs, og kan bli plagsom for dyr og mennesker. Nå er den funnet i Norge.